deco  
Novosti deco
O nama deco
Naša priča deco
Kontakt deco
logo
 
Bulgarian language English language
deco Arhiva novosti   Novosti deco  
  deco
deco Ekološka akcija
deco Decentralizacija Srbije
deco Omladina za zajednicu
   
   
eko poster eko posterdeco


eko poster

05.06.2006.

EKOLOŠKA PARADA U OKVIRU AKCIJE “KAKO DA I JA BUDEM KORISTAN”

U okviru projekta "Kako da i ja budem koristan" priređujemo ekološku paradu koja će se održati u subotu 10. juna 2006. na centralnom gradskom trgu od 12h, gde će se obaviti dodela nagrada, modna revija u saradnji sa obdaništima u Nišu, ekološka predstava u organizaciji "Lutkarskog pozorišta" Niš i mali fudbal.

01.06.2006.

EKOLOŠKA AKCIJA “OČISTIMO KEJ NA NIŠAVI”

Centar za razvoj građanskog društva „Protecta“ i ove godine obeležava 5.jun Svetski dan zaštite životne sredine akcijom "Očistimo kej na Nišavi". Početak akcije je u ponedeljak 05.06.2006. od 18:00 kod ušća Gabrovačke reke u Nišavu. Pozivamo sve sugrađane da se priključe akciji.

29.05.2006.

EKOLOŠKA AKCIJA “KAKO DA I JA BUDEM KORISTAN”

Centar za razvoj građanskog društva „Protecta“ i JKP Mediana od početka maja realizuje projekat «Kako da i ja budem koristan»
U okviru ovog projekta organizovana je akcija sakupljanja otpada, plastičnih flaša i limenki, u 29 osnovnih škola u Nišu i okolini. Zadatak je da učenici, zajedno sa nastavnicima, prazne limenke i plastične flaše organizovano sakupe po školama, radi njihovog daljeg upućivanja u proces reciklaže. Ova aktivnost je takmičarskog duha, a za škole koje postignu najbolje rezultate obezbeđene su nagrade. Kroz praktični rad, za koji su uputstva dobiti na eko-času, učenici će u svom domaćinstvu, istraživati količinu ove vrste otpada u toku jedne nedelje. Glavna manifestacija, ekološka parada će se održati 10. juna 2006. na centralnom gradskom trgu od 12h, gde će se obaviti dodela nagrada, modna revija u saradnji sa obdaništima u Nišu, ekološka predstava i mali fudbal.

05.05.2006.

PRVI SASTANAK MREŽE NEVLADINIH ORGANIZACIJA
I MINISTARSTVA
NAUKE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Danas su se u Beogradu susreli ministar za nauku i zaštitu životne sredine dr Aleksandar Popović i predstavnici 20 nevladinih organizacija, udruženja građana i strukovnih organizacija iz Srbije koje se u okviru svoje osnovne delatnosti bave pitanjima zaštite životne sredine. Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za zaštitu životne sredine dr Miroslav Nikčević, dok je našu organizaciju predstavljao izvršni direktor Milan Stefanović. Ovakav sastanak nadležno ministarstvo je sazvalo radi dogovora oko buduće saradnje vlade i nevladinog sektora.

Ovim povodom PROTECTA poziva sve zainteresovane organizacije iz regiona jugoistočne Srbije koje se bave problemima vezanim za očuvanje životne sredine da nam se jave.