deco  
Novosti deco
O nama deco
Naša priča deco
Kontakt deco
logo
 
Bulgarian language English language
deco Arhiva novosti   Novosti deco  
  deco
deco Ekološka akcija
deco Decentralizacija Srbije
deco Omladina za zajednicu
 
   
  protecta
deco

11.10.2006.

AKTIVNOSTI NA PROJEKTU “OMLADINA ZA ZAJEDNICU”

Od početka avgusta pa sve do druge polovine septembra vršene su terenske konsultacije na projektu „Omladina za zajednicu“. Konsultacije su izvodili Dragan Petković za regione Leskovac i Pirot, Nenad Stojanović za Niški region i Marko Došljak za region Vranja i okoline. Konsultacije su obavljene sa 18 od 20 organizacija koje su učestvovale na prvom modulu. Iako je PROTECTA u celini zadovoljna obaljenim poslom, nameće se zaključak o velikim razlikama koje se javljaju između organizacija u smislu do sada obavljenog posla kao i samog pristupa realizaciji projektne ideje. Takođe se mogu izvući i razlike koje su karakteristike svakog pojedinačnog regiona tj. organizacija koje iz njega dolaze.
PROTECTA će u isčekivanju drugog modula projekta „Omladina za zajednicu“ nastaviti sa pružanjem pomoći organizacijama sa svim svojim resursima kojima raspolaže u skladu sa dosadašnjom praksom.

05.06.2006.

REALIZOVAN 1. MODUL PROJEKTA “OMLADINA ZA ZAJEDNICU”

Tokom vikenda 02.06. - 04.06.2006. u Niškoj Banji PROTECTA je realizovala 1.modul treninga "Radimo zajedno da unapredimo zajednicu" sa 40 učesnika iz južne Srbije. Učesnici su imali priliku da dobiju znanja o pisanju predloga projekata kroz model spiralnog delovanja i osnove organizacionog menadžmenta. Sledeće aktivnosti projekta su konsultacije na terenu (u tri navrata, još tri trening modula i dodeljivanje malih grantova za realizaciju projekata u malim zajednicama). Program "Omladina za zajednicu" za južnu Srbiju trajaće do maja 2007.

Jačanje kapaciteta mladih za delovanje u lokalnim zajednicama

„OMLADINA ZA ZAJEDNICU“

Ukoliko živite u nekom od sledecih okruga: Pirotskom,  Pčinjskom, Jablaničkom, Topličkom i Nišavskom, ukoliko imate ideje i želite da uradite nešto za sebe i svoju lokalnu zajednicu prijavite se i preuzmite prijavni formular za učešće u programu „Omladina za zajednicu“. 

Mi vam obezbeđujemo 4-modularni trening i veliki broj konsultacija, zatim grantove i drugu pomoć u ostvarivanju svojih ideja. Svaku organizaciju ili inicijativu predstavljaju po 2 predstavnika.

Požurite...rok za prijavu je 23. April 2006.

Prijavu mozete dostaviti poštom, elektroninskim putem ili lično !

Prijavni formular možete preuzeti kao word dokument ili pdf.

PROTECTA – Centar za razvoj građanskog društva,
TPC Kalča lamela B/43, 18 000 Niš
Tel. 018/522 788, 514 360 
E-mail: prijava@protecta.org.yu

Projekat je realizovan u bliskoj kooperaciji sa Allavida London (UK) i Suncokret Pula (CRO)

BTD