deco  
Novosti deco
O nama deco
Naša prica deco
Kontakt deco
logo
 
Bulgarian language    French Language English language
deco Arhiva novosti   Novosti deco  
  deco
deco Arhiva_2016
deco Arhiva_2015
deco Arhiva_2014
deco Arhiva_2013
deco Arhiva_2011
deco Arhiva_2011
deco Arhiva_2010
deco Arhiva_2009
deco 2006
deco 2006
deco 2006
deco izlozba fotografija
 

neformalni klasteri

ARHUS

ACRIMA

FLARE

BEWMAN

Inicijativa mladih Niš

Znas kako

KOMS

Moguća Srbija

strategija

nif

Decentralizacija

eu kuca

 

02.12.2015.

ELEKTRONSKO IZDANJE

„VODIČ ZA POKRETANJE SOPSTVENOG BIZNISA“


Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA realizuje projekat Kreni! Pokreni sopstveni posao!. Projekta je namenjen za pružanje podrške mladima iz ruralnih sredina u Nišu za bolje upravljanje sopstvenim resursima i karijerom putem individualnih konsultacija i obuke. Projekat je podržan od strane grada Niša u okviru tematskih oblasti, a u skladu sa ciljevima navedenim u Strategiji za brigu o mladima Grada Niša 2015 – 2020 i Lokalnom akcionom planu za mlade Grada Niša 2015 – 2020. godine.

Jedna od aktivnosti ovog projekta je i izrada elektronskog vodiča sa konkretnim informacijama o zakonskim regulativama kao i procesu registracije privrednog subjekta sa svim formularima koje je neophodno popuniti.

Ovde možete preuzeti elektronsko izdanje Vodiča za pokretanje sopstvenog biznisa28.10.2015.

Predstavljanje aktivnosti PROTECTA-e na City radiju

“Protecta kanališe energiju mladih ka pozitivnom društvenom delovanju”

ksz


Centar za razvoj građanskog društva Protecta osnovan je sa idejom da se kanališe energija mladih i usmeri ka pozitivnom društvenom delovanju, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. Šta sve radimo, koje projekte i aktivnosti sprovodimo sa ciljem izgradnje građanskog društva u Srbiji, saznajte u novoj emisiji „Otvoreni radio za otvoreno društvo“ na City radiju.

Koliko smo nakon 20 godina aktivnog rada uspeli da se približimo građanstvu i doprinesemo razvoju zajednice, kako i šta radimo kako bi aktivizam mladih podigli na viši nivo, šta činimo na promociji demokratije i vladavine prava, kako radimo na ekonomskom osnaživanju, razvoju ekologije, kulture, na interkulturalnoj razmeni, saznajte u emisiji "Otvoreni radio za otvoreno društvo".

Emisiju je na City radiju pripremila i realizovala ekipa PROTECTA-e, sa ciljem da svoje programe što bolje približimo svojim kranjim korisnicma.

Kroz emisiju vas vodi Milijana Petrović, a sa njom su u studiju bili Dejan Milošević, Milan Mijović, Zorica Stevanovic, Aleksandra Asprovska, Miodrag Milošević i Milan Petrović.

Predstavljanje aktivnosti "Protecte" uzivo mozete poslušati na 99,9 FM u četvrtak, 29. oktobra od 17 časova.

Ili putem audio stream-a ovde:16.07.2015.

PROTECTA počinje realizaciju projekta

“KVALITETNA SOCIJALNA ZAŠTITA U LOKALNOJ SREDINI”

ksz


PROTECTA je u Beogradu potpisala dvanaestomesečni ugovor sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva za realizaciju projekta “Kvalitetna socijalna zaštita u lokalnoj sredini” koji se sprovodi u okviru programa „Lokalne inicijative za povećanje socijalne uključenosti i smanjenje siromaštva„ koji je finansijski podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Na ceremoniji svečanog potpisivanja ugovora, prisutnima su se obratili Žarko Šunderić, menadžer Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, i Lidia Vujičić, ispred Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa gradskom opštinom Pantelej i ima za cilj da unapredi socijalnu inkluziju i kvalitet života osetljivih grupa građana kroz plansko razvijanje i uspostavljanje usluga socijalne zaštite.

Vise informacija mozete videti na ovom linku

kao i ovde29.05.2015.

Održana je druga regionalna radionica o klimatskim promenama

„Politika u oblasti klimatskih promena – važnost uključivanja klimatskih promena u sektorske i lokalne/regionalne razvojne ciljeve”

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Program za razvoj UN i PROTECTA organizovali su drugu po redu radionicu o klimatskim promenama u okviru projekta “Drugi nacionalni izveštaj R.Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime“u sali RPK, Niš.

Cilj radionice bio je povećanje informisanosti interesnih strana na lokalnom nivou o politici, programima i projektnim aktivnostima u oblasti klimatskih promena, sa ciljem njihovog daljeg uključivanja u razvoj i primenu politika, programa i projekata u datoj oblasti, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.


KOMPLETAN TEKST25.02.2015.

PUBLIKOVANO IZDANJE ISTRAŽIVAČKIH PRIČA

GRAĐANSKE OSMATRAČNICE

U okviru projekta „Građanska osmatračnica - Podizanje kapaciteta mladih novinara za istraživačko novinarstvo“, urađena je publikacija istraživačkih priča.

eu


PUBLIKOVANO IZDANJE ISTRAŽIVAČKIH PRIČA MOŽETE POGLEDATI OVDE18.12.2014.

Zid tišine prikriva aferu o stotinama izgubljenih stanova za siromašne

NIŠ SOCIJALNIM STANOVIMA KRPI RUPE U BUDŽETU!?

*Gradska stambena agencija Niš tiho prebacila pare gradu i nije zidala stanove od 2012 do 2014. godine * Pre nego što je prenela tri miliona evra gradu, Agencija izgubila još pet miliona evra evropskih para zbog direktnog dogovora o izgradnji * Parama kojih sada nema moglo se izgraditi oko 350 stanova!

eu


KOMPLETAN TEKST